Bieke Geeraerts

Psychotherapeut

Als therapeut werk ik graag lichaamsgericht en met creatieve technieken.

Mijn naam is Bieke Geeraerts. Ik ben mama van 2 schatten van kinderen en woon samen met mijn levenspartner. Ik sta al een aantal jaren met mijn voeten in de therapeutische wereld als orthopedagoog en kindertherapeut.


Kinderen beschikken nog niet over voldoende woorden om te vertellen hoe ze zich voelen of dat er iets niet lukt. Ze gebruiken hun gedrag als taal om iets duidelijk te maken. Een kind heeft zijn ouder(s) of zorgdrager(s) nodig om te leren hoe ze kunnen omgaan met hun emoties. Hun hersenen zijn nog volop in ontwikkeling (tot 25 jaar). Daarom is het belangrijk dat de volwassenen hen leren hun emotionele binnenwereld te reguleren, hun emoties te uiten en te beheersen. Dit is een groeiproces van vallen en opstaan.
Je kan bij mij terecht als ouder/zorgdrager als je het gedrag van je kind, tiener niet begrijpt of niet weet hoe je ermee moet omgaan. Samen onderzoeken we wat het gedrag jou wil vertellen en leer ik je toepasbare opvoedingstechnieken die jou ondersteunen met als doel meer rust, balans en verbinding binnen jouw gezin te vinden.


Als jonge adolescent of volwassene kan je vastzitten in het leven, je werk. Je ervaart stress of een onbalans en dat verstoort je levenskwaliteit. Je hebt last van piekergedachten of wordt overweldigd door emoties of je bent helemaal op. Ik begeleid je graag op een lichaamsgerichte en creatieve manier om te onderzoeken waar de spanning vandaan komt met als doel dat je terug een balans vindt.


Als zwangere vrouw wordt er veel gevraagd van je lichaam en geest. De spanning in je rug en schouders, de slapeloze nachten en verwekende gewrichten vallen de meesten zwaar. Bij aerial yoga zwangerschap is het geweldig om met al dat extra gewicht zelf even gedragen te worden door het doek. Hierdoor kan je de plekken waar spanning zit, losmaken en gebieden waar meer kracht opgebouwd moeten worden, sterker maken. Dit kan je doen vanaf drie maanden zwangerschap. Daarnaast leer ik je om contact te maken met je bekkenbodemgebied door het accent te leggen op ademhaling, visualisaties en door oefeningen. Dit helpt je bekkenbodem versterken bij bekkenbodeminstabiliteit. 

Specialisaties van

Bieke Geeraerts

Actief voor de doelgroepen:

Starten? Maak een afspraak!

Afspraak maken
team

Onze andere teamleden

Josine Bollen

Psychotherapeut

Meer info

Kaat Paesen

Sherborne-therapeut

Meer info

Carina Thomis

seksuoloog

Meer info

Nicole Knoops

Psychotherapeut

Meer info

Nicoline Voskamp

Psycholoog

Meer info

Thanée Bijnens

Psycholoog

Meer info

Daniël Jacobs

Psychotherapeut

Meer info

Inge Destrebecq

Craniosacraal therapeut & osteopaat

Meer info

Linda Ceyssens

Psychotherapeut

Meer info

Lut Bruggen

Psychotherapeut

Meer info

Christel Froyen

Psychotherapeut

Meer info

Ine Van Asten

Auticoach & studiecoach

Meer info

Eva Vanduren

Loopbaanbegeleider

Meer info

Claudia Janssen

Psycholoog

Meer info

Frank Valee

Bemiddelaar

Meer info